krpan in druščina postani član

Ali bi podprli predlog sprememb ZDDPO-2 v smeri, da se ukinejo vse olajšave in zniža davčna stopnja DDPO na 15%:

Odgovor Glasov
DA;
67.65%
69
NE;
31.37%
32
Ne vem, me ne zanima.
0.98%
1

Mat - 03.01.2019 - 13:21

Tako ali tako se ta vlaganja, na katera so bila do sedaj neumne olajšave vlagajo izključno zato, da ostanemo konkurenčni in v bodoče povečamo dobičke in nikakor ne zato, da imamo dodatne bombone, ti v bistvu skrivljajo osnovno podjetniško idejo.  Nekdo, ki vlaga, točno ve zakaj to počenja in to ni zaradi olajšav !!!

rakov povratnik - 04.01.2019 - 08:39

Ja, se strinjam, po možnosti pa bi to veljalo tudi za nazaj, kar pomeni, da nam ni več potrebno voditi evidence izrabe teh olajšav. To bi po moji skromni oceni pomenilo bistveno lažje izračunavanje osnove in obveznosti iz naslova DDPO, manj nepotrebne dokumentacije in s tem splošno poenostavitev poslovanja v tem delu (da ne omenimo manj nelagodnosti pred inšpekcijami, ki jim potem moraš dokazovati očitno, ker vedno nastopajo iz pozicije moči oz. kot bi po defoultu bili vsi utajevalci ;-)).

Se strinjam z Matom, da olajšava podjetju ni motiv za vlaganje v razvoj, ne razumem pa, zakaj bi bile olajšave neumne? Pri visoki stopnji obdavčitve je prav, da olajšave obstajajo in se tako dvigne motiv za vlaganje v razvoj. Sicer pa nihče nobenega ne sili v uveljavitev teh olajšav.