krpan in druščina postani član

Ali menite, da je ta vlada sposobna celovito reformirati davčni sistem na način - ZNIŽANJE davčnih stopenj na vseh davčnih področjih ob hkratni UKINITVI večine olajšav ter DRASTIČNEM kaznovanju sive ekonomije:

Odgovor Glasov
DA;
9.57%
9
NE;
48.94%
46
ha ha ha hi hi hi ho ho ho ...;
38.3%
36
ne vem, nimam pojma.
3.19%
3

prihodnost - 11.06.2019 - 19:15

........ o odpuščanju 30% lenih, skorumpiranih, nesposobnih luzerjev v JS pa nič !!!!!!!!

rakov povratnik - 13.06.2019 - 08:14

Sicer nisem glasoval, zato verjetno nimam "pravice" komentirati, pa vendar: kaj misliš z odpuščanjem 30 % "lenih, skorumpiranih, nesposobnih luzerjev v JS"? Misliš s tem, da odpustijo vse iz kategorije "lenih, skorumpiranih, nesposobnih luzerjev v JS" (v tem primeru bi te vprašal, po kakšnem kriteriju si prišel do cifre 30 %?) ali le 30 % izmed "lenih, skorumpiranih, nesposobnih luzerjev v JS"? In na koncu, kdo so ti uslužbenci oz. po katerih kriterijih bi jih uvrstil v kategorijo "lenih, skorumpiranih, nesposobnih luzerjev v JS"?

Samo zanima me.

prihodnost - 13.06.2019 - 08:28

S tabo  kaj dosti ne mislim komentirati, ker vem iz izkušenj, da imaš probleme z logiko.

Samo pavšalno ti odgovoim; moje izkušnje- v JS, ko imaš kako večjo zadevo za urediti, skoraj vedno je prisotna korupcija(to kažejo tudi statistike), pa poglej statistiko, npr, koliko sodnikov v Slo  je na število prebivalcev primerjalno po Evropi, pa zdravstvo, ...........

Nadalje tvojega odgovora ne komentiram iz razloga ki sem ga zgoraj navedla.

rakov povratnik - 13.06.2019 - 09:39

Nisem te vprašal za razlago svojih težav z logiko ali tvojih težav z JU. Vprašal sem le dvoje, ponovim:

1.) ali meniš, da je potrebno odpustiti vseh 30 % javnih uslužbencev, ker so leni... in s tem povezano, kako si prišla do te cifre in

2.) ali meniš, da je potrebno odpustiti le 30 % javnih uslužbencev iz tiste kategorije leni...

Iz tvojega posta namreč ni jasno, kaj želiš povedati.

Res me zanima, zato prosim za odgovor. Ne za polemiko, nimam tega namena. Pa še iz enega razloga bi te vprašal za mnenje, spodaj se namreč po razmišljanju ujemava, kar pomeni, da bi moja logika, če je že tako problematična, spodaj naletela na enako težavo. Se ti ne zdi? Ali je spet to le moja težava z logiko.

Mat - 12.06.2019 - 15:26

Ko pogledamo v Financah listo uspešnih podjetij, ki plačajo smešno malo ali nič davka na dobiček, se lahko samo primemo za glavo. Normalno, da revoz vlaga v raziskave in razvoj, sicer v bodoče ne bodo konkurenčni in ne bo dobička, to torej delajo za sebe ne za Slovenijo, zato naj ja vsi plačujejo polni davek od dobička, ali pa kvečjemu 5 % manj zaradi investicij !!!

prihodnost - 13.06.2019 - 08:19

Ti pa imaš težave z matematiko. Pa ne mi rečt, da delaš v računovodstvu. Če bodo vlagali v raziskave in razvoj, in bodo konkurenčni, to pomeni, da bodo lahko normalno poslovali naprej, zaposlovali, torej bodo vsi prodobili, tako država preko davkov, zaposleni, lastniki, pa spet država, ker ji ne bo potrebno plačevati nadomestila za brezposelnost za zaposlene.

rakov povratnik - 13.06.2019 - 08:24

malo pozen sem bil s svojim postom, me pa veseli, da nisem edini, ki razmišlja podobno.

rakov povratnik - 13.06.2019 - 08:22

Ah, ne morem iz svoje kože. Eno vprašanje imam zate. Recimo, da revozu (in njemu podobnim uspešnim vlečnim konjem, tudi manjšim, inovativnim podjetjem), ukinemo vse olajšave za r&r, s tem postanejo njihove proizvodnje dražje in na koncu izgubijo tisto konkurenčno prednost, ki jih drži pokonci in jih dela uspešne na trgu, pa posledično 30 % (izmišljen procent, idejo sem dobil iz zgornjega posta) delavcev izgubi službo ter postanejo odvisni od države oz. pomoči...

Si razmišljal, kaj bi bilo boljše? Kako bi razmišljal o teh ljudeh, ki bi potem živeli "na tvojih plečih"? Ali še hujče, če bi tudi sam postal en izmed njih?

Samo v razmislek... Ne zdi se mi, da je to težava mikroekonomije na ravni podjetja, to je že makroekonomski problem.

B - 13.06.2019 - 08:33

Glede na trošenje v državnih podjetjih je težko pričakovati pozitivno ravnanje vlade.

rakov povratnik - 13.06.2019 - 10:47

Tudi tebi eno vprašanje.

Kako povezuješ tvoj post s postavljenim vprašanjem/anketo?

Jaz namreč ne vidim povezave med trošenjem v državnih podjetjih in problemom znižanja vseh davčnih stopenj na vseh davčnih področjih ob ukinitvi olajšav ter kaznovanjem sive ekonomije? Davki na državni ravni in trošenje (razumno ali nerazumno oz. celo nerazumsko) v državnih podjetjih sta popolnoma različni področji.

Sicer mi pa danes baje logika ne dela :-)

Martin Krpan - 15.06.2019 - 10:55

Vidim, da ste se razpisali :))).

 

Osebno bi ukinil večino olajšav - vsaj področje DDPO - drastično spustil davčne stopnje, poenostavil davčni sistem, ukinil večino olajšav in s tem dosegel "enakost" vseh davčnih zavezancev pred zakonom. Dejstvo je, da večinom majhna in mikro podjetja, ki zaposlujemo tudi precej ljudi, plačujemo efektivno davčno stopnjo tam nekje okoli predpisane stopnje.

 

Vsekakor podpiram idejo, da mora vsakdo v Sloveniji plačat vsaj 5 do 8 % davka  - DDPO - na oblikovano davčno osnovo pred znižanjem le-te z olajšavami, saj je to vzdržna in korektna obdavčitev v smeri delnega izenačevanja vseh nas, ki polnimo tole slovensko štalo, nikakor pa ne podpiram dvigovanja osnovne - izhodiščne davčne stopnje.

 

Te t.i. "raziskave in razvoj" so "trla baba lan" ... podpiram v smislu razvoja olajšave, ki se dejansko izvedejo in so vidne v materializirani obliki, ne pa v smislu "blodenja in bluzenja" ... Osebno ne poznam nikogar, ki bi prišel v Slovenijo investirat izključno/predvsem zaradi teh "famoznih" olajšav ...

 

O javnem sektorju pa ne bi izgubljal besed - če bi pri nas delali po "njihovih" vatlih, bi že zdavnaj poslovno crknili. In to tudi pove vse o tem, kar si mi v zasebnem sektorju mislimo o njih. In če bi povprečna delovna storilnost v javnem sektorju bila enaka kot v zasebnem sektorju - ja, potem tudi jaz "laično" menim, da jih je tretjina preveč.

rakov povratnik - 17.06.2019 - 11:18

spet se dajem na tnalo, pa vseeno.

po zadnjih podatkih so najbolj obremenjeni usležbenci v javnem sektorju medicinske sestre, policisti, učitelji in vojaki, tisti pravi, G.I. Joeji bi jim rekli Američani, ne oficirji.

Kar tako, torej v nekem pavšalu, bi nekateri med vami dali tretjini teh odpoved.

In zdaj vas vprašam: kaj bi se s tem v državi izboljšalo? Samo vprašam, spet, ker mi logika ne dela, baje.

Pa ne podpiram javnega sektorja kar počez, tudi mene moti korupcija, tudi mene moti nemoč, ko se znajdeš v njihovih mlinih in ne dobiš želenega, kljub vsem izpolnjenim pogojem..., moti me dnevna politika (mogoče drugače razmišljate, vendar vsa politika, ki tako ali drugače sodeluje pri določanju dnevnega ritma v Sloveniji, je, ne glede na stran, financirana z javnim denarjem, kar spet pomeni javni sektor), populistično obravnavanje določenih tem, češ, ljudje imajo pravico odločati, po drugi strani pa gredo milijoni in milijarde odtekajo, pa tega nihče ne komentira, ker gre kao za visoko politiko. Pa ne bom več o tem, tema je preširoka.

Naj se vrnem. Ničkolikokrat sem že zapisal, vendar sem vselej napaden z nekimi floskulami in posplošenimi očitki, kljub temu, da javnega sektorja v bistvu ne zagovarjam, da ne smemo posploševati. Nikoli in nikakor. Zagovarjam vitko državo, vendar je nimamo, zato spoštujmo ljudi, ki se trudijo, grajajmo torej točno določene ljudi, ne pa vseh povprek. Grajajmo nedelovanje kot tako, ne pa, ko se nam zazdi, da nekaj ne deluje.

Pa še mimogrede, JS je res požrešen, vanj vržeš kolikor lahko in bo vedno premalo, vendar pa bolnišnice in šole niso pridelale tolikšnih izgub, kolikor milijard jih je požrla bančna luknja. Koliko pa so pri nastanku le-te sodelovali zgoraj omenjeni?

Hvala in lp

Martin Krpan - 20.06.2019 - 12:21

Temu ne morem reči niti sarkazem niti smisel za humor, pa vseeno:

- vedno nekdo vleče ven medicinske sestre, tokrat so bili "pozabljeni" gasilci";

- glede delovne storilnosti, obremenjenosti, da ne govorim o "vnemi" učiteljev, vojakov, deloma tudi policistov pa ne bi izgubljal besed …

Skratka - trdim in v privatnem sektorju bi ob takih "zagretežih" (če bi lahko to uvedli v javnem sektorju) mirne duše odpustili 1/3 zaposlenih in se to sploh ne bi poznalo (na nekaterih "agencijah" tudi več, ponekod tudi manj …).

 

P.S. In sedaj levičarski paraziti sprejemajo višje davčne obremenitve, da se bodo tile gor lahko še bolj po "riti" čohali. V Sloveniji prijavljenih 75.000 brezposelnih (na Hrvaškem npr. 150.000), pa ne moreš najti delavca (pa ne govorim o tem, da bi delavce "izbiral" …). J... takšno socialno državo in takšen javni sektor!

rakov povratnik - 21.06.2019 - 11:47

nima smisla.

le še to: Zakaj le nekaj policistov? Zakaj meniš, da ni med učitelji tudi nekaj takih, ki so "pravi"? Ali pa med medicinskimi sestrami? Torej le policisti?

Bah, v redu, tako praviš in tako naj bo. Neham.

Nisem pa vedel, da če se ljudje ne prijavljajo na delovna mesta, je kriv javni sektor. Lepo, do sedaj tega nisem vedel, hvala, ker si me razsvetlil.