krpan in druščina postani član

Ali se strinjate, da bi bilo potrebno kazensko procesirati člane politične stranke levice zaradi sovražnega govora glede podjetnikov v Sloveniji in spodbujanja k rušitvi ustavnega reda RS (33. člen - pravica do zasebne lastnine) z grožnjami z nacionalizacijo:

Odgovor Glasov
DA;
74.83%
110
NE;
19.05%
28
ne vem, me ne zanima.
6.12%
9

Mat - 14.09.2018 - 14:55

Bog nas obvaruj, če Levica, kam prileze .....  

rakov povratnik - 17.09.2018 - 11:48

a bi lahko kdo na kratko opisal, kaj je ta levica naredila? In ja, mislim resno, ta stvar mi je ušla, kot kaže. Vsi govorijo o tem, nihče pa ne ve nič konkretnega povedati. pa ne neke linke z demokracije ali reporterja, prosim, nekaj kredibilnega... meni ni nič jasno, s kakšno nacionalizacijo so grozili in kdaj? Komentar bo sledil, če bo sploh vredno komentarja.

Hvala in lp

Podloznik - 20.09.2018 - 08:36

Očitni si bil res daleč na dopustu.

Kordiš je na svojem FB profilu zapisal:

Miha Kordiš

August 30 at 5:22 PM · 

O glej, Boscarol in Akrapovič širita neresnice o naših zahtevah po obdavčitvi dobička in - pomembneje - grozita s stavko kapitala.

Ne, ker za pravičnejši prispevek h zdravju, izobrazbi, mobilnosti, varnosti in nasploh blaginji za slehernika ne bi imela. Ampak ker bogastva, ki si ga prisvajata iz delavskih rok in mozga, nočeta usmeriti drugam kot v lasten žep.

Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi. Rešitev?#Nationalize!

Za dodatek pa so bile še razprave (Levičarjev), da so dobiček ustvarili delavci, torej je njihov. In če k temu dodaš še izjavo iz predvolilne kampanije, ko je Mesec zabrusil Akrapoviču, da je on zaposlen pri svojih delavcih... res ne vem, kaj je še potrebno dokazovati?

In Mesec je temu pritrdil.

Poleg tega pa je Akrapoviča obtožil, da je davčni utajevalec, ker je napovedal, da bo izplačal vse dobičke preteklih let.

Če ti to ni dovolj, potem - potem si očitno levičar tudi ti.

rakov povratnik - 21.09.2018 - 07:59

nimam svojega FB profila in nisem aktiven uporabnik any social media bullshit. Ko grem na dopust, odklopim. Nisem bil prav daleč, pa tudi doma na dopustu ne spremljam ne TV ne medijev. Je dopust, hvala na razumevanju. 

Ne pišem blogov, ne vsiljujem svojega mnenja na agresiven način, ko kaj rečem, to skušam utemeljiti, ne planem na prvo žogo in sploh se trudim ne smetiti, ne pišem komentarjev pod novice raznih medijev, predvsem pa skušam izraziti svoje mnenje. Ampak, glede na to, da pravkar odgovarjam na tvoj 3. post, sklepam, da si ti precej drugačen... če ne drugega, planeš na prvo žogo. Čigav podložnik si? A si mogoče le trol?

Podloznik - 21.09.2018 - 09:04

Nisem noben trol.

Občasno kaj napišem na tem forumu, kadar lahko kaj prispevam.... v zameno, da preberem tudi kaj koristnega.

Obnašanje in izjave Levice so mi dvignile pritisk že bistveno prej, kot je to temo odprl MartinKrpan in komentiral sem zato, ker sem bil dejansko presenečen nad večino odgovorov - podobno, kot tudi MartinKrpan.

Predvideval sem, da so tukaj predvsem podjetniki, ki živimo od svojega dela in nam ni vseeno, na kakšen način nam  potem jemljejo zasluženo in kako nas smrkavci brez enega dne delovne dobe vehementno pošiljajo v tujino in grozijo z nacionalizacijo!

Toliko v pojasnilo in - adijo!

rakov povratnik - 21.09.2018 - 11:11

Najprej bi se rad opravičil, če sem koga užalil. Ni bilo namenoma in konec koncev sem tudi sam le izrazil svoje mnenje. Tu moram še povedati, da moj dopust ni bil le dopust, ampak tudi trdo delo kmeta, čeprav za zdaj bolj ljubiteljsko.

Naj rečem še kakšno o sebi? Nisem podjetnik, res je, v tistih opevanih časih levice bi rekli, da združujem delo... po osnovni izobrazbi sem ekonomist, zato so mi davki, računovodstvo in ostale tematike na tem forumu dokaj blizu, čeprav se poklicno s tem ne ukvarjam več. Zelo rad bi se vrnil v celoti k zemlji in njenim plodovom... tam je mir in nič krega.

Svetovnonazorsko sem daleč od desnice, res je, vendar mi je tudi levica kot stranka enako daleč. Menim, da so davki lahko tudi dosti prijaznejši do slehernika, predvsem do tistih, katerih zaslužek se vrti okoli minimalca. Vendar  pa je treba te davke tudi pametno porabiti. Ena od cvetk, ki mi ni dala spati, je bilo tudi filanje bančnih lukenj…

Ampak ta post je na temo levice in njenega odnosa do dobička oz. obdavčitev. Kar sem napisal že nekajkrat, tudi znotraj teh komentarjev (glej post št. 4) sem za ločeno obdavčitev dobička. Dobiček je nagrada za neko tveganje, torej, če jaz dam svoj denar v nek posel in iz tega potegnem dobiček, je to nagrada za moje znanje in "jajca", da sem si to upal. Ravno tako bi namreč lahko "popušil". Zato so taka populistična sranja v stilu #nationalize daleč od mojih razmišljanj. Če pa s svojim početjem nudim delo še kakšnemu delavcu, potem pa sploh. In če tega delavca pošteno plačam, skrbim še za razvoj in vlagam del svojega dobička v širitev ali pa izboljšanje poslovanja ali delovnih pogojev, potem bi pa bil največja živeča svinja, če bi želel temu podobnega človeka še dodatno tolči po žepu.

Potem moram še povedati, da že dolgo časa nisem svojega mnenja v takem obsegu delil na forumu. Da se je zadeva tako razširila, sem na nek način kriv tudi sam, ker me je zanimalo od kod tak gnev ne le na tem forumu, temveč tudi v raznih komentarjih po medijih, v tistem trenutku pa nisem nikjer našel izvora vsega tega, torej, kaj je levica res rekla in kje oz. kdaj. No, širina odmeva in reakcije so me prav presenetile, taka populistična floskula si tega ne zasluži, zato se za zdaj umikam tudi jaz. Rakov povratnik over and off.

Jakica - 17.09.2018 - 15:18

Prav zanimivo se mi zdi, da zgolj in samo, če si dejaven v politiki,  lahko rečeš ravno, kar ti pade na pamet, brez da razmisliš, kaj to pomeni in brez, da odgovarjaš za posledice!!!

In seveda preden se podučiš o davčnem sistemu SVOJE države.

rakov povratnik - 18.09.2018 - 07:11

NO, TO je ravno to, kar sem želel povedati. Tudi ti nekaj veš, pa nič ne poveš. Kaj pa so rekli? A je bil moj dopust res tak odklop? Namreč med raziskovanjem po internetu naletim predvsem na komentarje njihove izjave, na komentarje komentarjev in podobno, nič pa od dejanske izjave, le neke odlomke. Kdaj in kje je kdo kaj rekel in ali obstaja ta izjava v kakšni e-obliki na internetu, da bi si jo lahko ogledal?

rakov povratnik - 18.09.2018 - 09:57

sem se končno dokopal do izjave oz. nečesa, ki ni bil le komentar.  Glasoval sem NE.

Mislim, da je iz izjave vidno, da okvirno pozna davčni sistem, zato se z Jakico tu ne morem strinjati, vsekakor pa je izjava izredno nerodna, če ni bila mišljena le za vzburkanje in razburkanje javnega mnenja. RAvno tako bi opozoril na tako opevano svobodo govora. Ta še vedno velja pri nas, kajne? Nanjo se sklicujejo vsi popuslisti in vsi, ki si želijo javne pozornosti. Vprašanje higiene njihovih izjav pa je druga tema.

Pa še malo o sistemu. To, da so kapitalski dobički pri nas cedularno obdavčeni, je dobro, mogoče bi se o stopnji lahko pogovarjali, vendar načina res ne bi spreminjal, trenutno nima smisla. O nacionalizaciji seveda ne sme biti govora, moram pa reči, da sta tako Boscarol kot Akrapović naredila sceno iz ničesar. Sicer pa mislim, da je tu prevladalo biti v medijih pred resnim strahom... Namreč, preden se karkoli spremeni na davčnem področju, je potrebna neka razprava, to pride takoj ven, ker gre za občutljivo temo, potem pa še tista stara, da se nobena juha... saj veste. torej je še čas, pretiravanje z reakcijami je zagotovo enako slabo kot nepremišljene izjave. 

Dejstvo je, da bo SLO v prihodnosti rabila denar, če ne zaradi drugega, pa zato, ker pokojnine počasi tonejo, recimo. Bolje bi bilo, da bi država začela razmišljati o drugih stvareh, recimo, kako v nulo izkoristiti možnosti, ki jih že sedaj ponuja sistem obdavčitev, pobrati ves DDV in vse prispevke ter davke, ki jih delodajalci in trgovci še vedno utajujejo. Tu je še kar nekaj prostora za nadzor. Pa naj tu delajo, naj FURS začne loviti tiste ribe, ko pa naredi vse, da jih ulovi, pa naj moj dobiček obdavči z višjo prispevno stopnjo, če bo še treba. Nacionalizacija seveda odpade.

Zdaj pa še nekaj glede primerjave z Venecuelo. Ta mi sploh ni jasna, pa mislim tudi, da Levica Slovenije ne želi spremeniti na tak način... Maduro je diktator, ki nima posluha za folk, ni primerjave. Maduro je nasledil Chaveza na podoben način, kot je Kim nasledil prejšnjega Kima in ta še prejšnjega... stvari ne obvlada, noče pa tega priznati, saj veste, ego je največji... To se, torej, tu ne more zgoditi, če pa se bomo približali kakšni diktaturi, se bomo prej, če bomo sledili Madžarski ali Poljski v zadnjih letih, da o Rusiji ne govorimo. Tam se v zadnjem času dogajajo ravno take stvari, kot se jih baje vsi bojimo, neka imaginarna družbena korist pred individuom... a nismo od tam zbežali? Te družbene koristi so vedno le skrite osebne koristi visokih politikov, ne glede na njihove dobre namene. Saj veste, pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni...

Zdaj pa moram delati. Uživajte.

Podloznik - 20.09.2018 - 10:39

Kakšna razprava neki???!!!

Če je zapisano v koalicijski pogodbi, se spiše zakon, ki ga potem koalicijski glasovalni valjar izglasuje.

Četudi potem Državni svet zakon zavrne, taisti koalicijski valjar pač čez 14 dni še enkrat potrdi in zakon je sprejet.

In o fiskalnih zakonih tudi ni možen referendum!

Torej bo zakon sprejet in veljal, dokler ga naslednja vlada ne spremeni!!!

 

rakov povratnik - 21.09.2018 - 07:48

taisti koalicijski valjar bi v tem primeru moral zbrati malček drugačen kvorum in ga potrditi z absolutno večino, kar pa je že teže, bi rekel. Ob tem pa obstajajo še drugi načini, da ne govorimo o ustavnem sodišču... v ustavi pa za zdaj še vedno velja, da je lastnina "sveta". Za spremembo tega člena, pa bi moralo še malenkost več poslancev "dvigniti roke", kajne?

Torej bi bil zakon že v izhodišču neustaven in zagotovo bi prišlo do razprave, pa čeprav tiste divje, na ulici.

amy - 18.09.2018 - 14:11

Moj odgovor je ne. Se pa strinjam, da naj nacionalizirajo vse premoženje, ki so ga pokradli tajkuni. Oni premoženja niso pridobili z delom na pošten način, ampak s kriminalom.

Nesposobno sodstvo in furs pa naj že enkrat obsodita vse "poštene privatnike" (tajkune) in izterjata vse nakradeno z zamudnimi obrestmi vred. Če bi bili to zmožni narediti, bi se v naši deželici cedili med in mleko.

Pa tudi revnih delavcev pod pragom revščine ne bi bilo.

rakov povratnik - 19.09.2018 - 07:12

Tu ne bi šlo za nacionaliziranje, ampak za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja, to ni isto.

In ja, zakaj je potreben nek zakon, ki ga zdaj še na pol rušijo, če pa gre za premoženje, ki je pridobljeno na nezakonit način, ergo ne gre za tvoje premoženje in ti ga z nobenim zakonom ne bi smeli dovoliti obdržati. Enačim s tem, da grem v banko, jo oropam, potem pa, ko me dobijo, mi ni treba vračati oropanega, ampak le odsedim svojo kazen in pridem ven na lepo postlano. To nima smisla.

Podloznik - 20.09.2018 - 09:09

Nikjer ni bilo govora o odvzemu nezakonitega premoženja!

Šlo je za direktno grožnjo Akrapoviču (in podjetnikom) z nacionalizacijo!

In zraven je pripel še fotografijo venezuelskega diktatorja z napisom "I'm gonna nationalize shit out of you like hell".

Je to zate normalno izražanje poslanca Državnega zbora???!!!

rakov povratnik - 21.09.2018 - 07:25

Vidiš, tako se folk pokolje po gostilnah... ne me napadati, temveč me prej vprašaj ali pa preberi kakšen moj post više...ampak tako trganje bsede in stavkov iz konteksta in skakanje v luft je že kar nekakšen modus operandi današnjih forumov.  nisem milslil na zadevo levica temveč na post od amy, cit. "da naj nacionalizirajo vse premoženje, ki so ga pokradli tajkuni. Oni premoženja niso pridobili z delom na pošten način, ampak s kriminalom."

Drugače pa je vse čisti populizem, nabiranje nekih klikov in podobno. Vsaka reklama je dobra reklama, tudi za levico. Bolj, ko se o njih govori, večji zalet imajo. Edino smiselno bi bilo reči, da so bedaki in naj takih izjav ne mečejo več v javnost, pa bi bil mir. Ampak vsak od nas se čuti dolžnega do skoči v luft in komentira, neke scenarije dela in polaga neke svoje misli, ki temeljijo na strahovih v usta drugih, potem pa se usaja, češ, kakšni da ste... In smo tu, kjer smo. Še mediji, se mi zdi, da postajajo taki... Brez nekih argumentov, samo posploševanje, metanje žrtev levom, le da bi se folk naslajal. Kruha in iger, to so že v antiki vedeli. Le kdo ima od tega korist? Pa bi se bilo pametno vprašati to vprašanje pri naslednjih volitvah...

Martin Krpan - 25.09.2018 - 08:30

Namen te spletne strani ni polarizacija javnosti (čeprav je očitno Slovencem to vcepljeno že od rojstva :)), temveč konstruktivna debata, po možnosti tudi konstruktivna kritika. Tole, kar delajo "ta levi" (najbolj levi - LEVICA) v Sloveniji v sklopu svojih ideoloških tematik proti svojemu "sovražniku" (t.j. podjetnikom) je - milo rečeno - neokusno :)), po drugi strani pa tudi nekaj pove o tem, kakšni smo Slovenci. Škoda je bila povzročena, kapital je plaha ptica … (vsekakor pa ni "neumna" ptica :)).

P.S. Vsakdo je tukaj dobrodošel s svojimi komentarji … ja kam pa bi prišli, če bi vsi enako mislili .. To mi pomenilo le, da smo se vrnili v socialistični "raj" :))).

Sonja - 24.09.2018 - 11:16

Se popolnoma strinjam...

Brina - 24.09.2018 - 15:17

Amy, post 5. V tem grmu tiči zajec! Jaz vedno ponavljam, naj tajkuni vrnejo vse bogastvo, ki so ga na 'legalni' način pokradli in ne da jih potem še hranimo s polnim penzionom v zaporih.Kar so medtem že zapravili, naj pa oddelajo z družbenokoristnim, volunterskim delom, dokler ne odplačajo  dolga; tudi njihovi nasledniki, ki koristijo nezasluženo imetje. Enako velja za tiste, ki se še kar sprehajajo nekaznovani na prostosti in šopirijo z nakradenim bogastvom, parkiranim v raznih oazah  ipd.  Mogoče bodo potem lažje razumeli delavce in dandanes tudi fakultetno izobražen kader, ki gara za minimalca, ali pa še tega ne dobi. Denarja in bogastva je več kot dovolj, samo nepravično je razporejeno.

 

Razumem Akrapoviča in Boscarola, ki sta (po mojem  notranjem občutku sta ena izmed tistih dobrih kapitalistov, ki smatrajo svoje zaposlene kot KAPITAL in ne kot nujni strošek in breme) se vznemirila ob nesramni izjavi mladca, ki očitno ne razume, da mora biti najprej močno in zdravo gospodarstvo in posledično je lahko v blaginji tudi vsa nadgradnja! Res sem jezna. No zdaj sem se  malo olajšala. Upam, da bo prevladala zdrava pamet, skrajni čas  je.

Martin Krpan - 19.09.2018 - 08:36

No, vidim da ste se razpisali - kar je tudi namen te spletne strani :).

 

S provokativno anketo (saj tudi "levi" pravijo, da je šlo za provokacijo podjetnikov :)) sem samo želel prikazati, da v Sloveniji vedno obstajajo in očitno še bodo dolgo obstajali dvojni standardi glede opredelitve, kaj je to sovražni govor. Kot do mnogih drugih stvari.

 

Nisem pa si nikdar mislil, da je slovenska mentaliteta (na splošno ali če rečem skoraj v večini) tako zblojena, da ne ceni, spoštuje in povzdiguje dosežkov podjetnikov ter ne ceni, da držimo z vplačanimi davki tole celotno štalo gor.

 

Mimogrede - v zadnjih dveh letih je prihodkovni izplen proračuna večji za cca. 2 mlrd EUR … in glede na minorni presežek so vse "zagonili". Slava jim.

Finance in kred - 22.08.2021 - 01:16

Finance in kredit
Strinjam se, da vam bom pomagal z zneskom od 5.000 do 10.000.000 EUR. E-pošta: E-pošta: tmarjan24@gmail.com
Whatsapp: +386 51 736 853
Viber: +386 71 391 409
Hvala vam

Curman Ksenija - 10.04.2022 - 06:22

Pozdravljeni 

Oprostite za ta način stika z vami, prejel sem to sporočilo in prepričan sem, da bi bili vi oseba, ki jo potrebujem. Moje ime je Curman Ksenija  slovenskega porekla in živim v Slovenija. Če se oglašujem, je to zato, ker trpim za hudo boleznijo, ki me obsoja na gotovo smrt in gre za rak na grlu, na računu imam vsoto 600.000 evrov, ki bi jo rad namenil zaupanja vredni in pošteni osebi. da ga zna dobro izkoristiti. Sem lastnica naftne družbe v Slovenija, pred 6 leti sem izgubila moža, kar me je zelo prizadelo in do danes se nisem mogla ponovno poročiti, nisva imela otrok. Ta znesek bi rad daroval pred smrtjo, saj so mi dnevi šteti zaradi pomanjkanja te bolezni, za katero v Slovenija nisem imel zdravila, ampak pomirjevalo in me zanima, če vam ta donacija lahko koristi. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com

prosim odgovori mi