krpan in druščina postani član

Webinar s predavateljem iz prakse za praktične slušatelje:

Sporočilo predavatelja:
»V praksi opažam, da množica slovenskih davčnih zavezancev, kot tudi davčnih zavezancev iz drugih držav članic, ne upošteva osnovnih pravil igre s področja DDV pri dobavah/pridobitvah blaga znotraj Unije. Tovrstna ohlapnost, malomarnost ali karkoli že botruje tovrstnim dejanjem, lahko povzroči velike glavobole ob izvedbi davčnega nadzora s strani davčnega organa, še posebej od spremembe določil ZDDV-1 od 01.01.2020 naprej. In, da ne bo pomote – večino primarnih napak povzroči komerciala, kar vodi posledično tudi do napak v računovodstvu!«

 

Vsebina webinarja s praktičnimi primeri obsega:

 1. opredelitev pojma dobave blaga – kdaj »ravnam z blagom kot lastnik«;
 2. opredelitev nastanka obdavčljivega dogodka/obveznosti obračuna DDV pri dobavah/pridobitvah blaga znotraj Unije;
 3. navezava – povezava nastanka obdavčljivega dogodka dobave blaga in INCOTERMS KLAVZUL, upoštevajoč evropsko sodno prakso;
 4. dve, tri besede o INCOTERMS klavzulah;
 5. 5 kumulativnih pogojev za opredelitev dobave blaga znotraj Unije, ki je oproščena plačila DDV;
 6. 3 fazni postopek pri dobavah/pridobitvah blaga znotraj Unije:
  • 1. faza: pravilna opredelitev datuma dobave blaga;
  • 2. faza: pravilna/pravočasna izstavitev računa;
  • 3. faza: pravilna izpolnitev rekapitulacijskega poročila RP-O pri dobavah blaga znotraj Unije ter pravilen obračun DDV-O in uveljavitev pravice do odbitka pri pridobitvah blaga znotraj Unije;
 7. plaz nepravilnosti in težav, ki jih lahko povzroči (samo primeroma) prehitra izstavitev računa za dobave/pridobitve blaga znotraj Unije;
 8. praktični primeri s pomočjo dveh, treh najpogosteje uporabljenih INCOTERMS klavzul v praksi.

KOTIZACIJA, PRIJAVE IN VPLAČILA

Kotizacijo je potrebno vplačati najkasneje 3 dni pred izvedbo webinarja, da vam lahko posredujemo gradivo in povezavo za webinar.

145,00 EUR 160,00 EUR 175,00 EUR 200,00 EUR
za DELUX člane
(www.SuperDavki.com)
za SUPER/DDV/DR člane
(www.SuperDavki.com)
(www.DDVpoznavalec.si)
(www.DoberRacunovodja.si)
za KLUB člane
(www.Davkoplacevalci.com)
za druge
udeležence
webinarja

22% DDV je zajet v navedeno ceno - BRUTO CENA

Kotizacijo izvedete na transakcijski račun družbe DAVČNA HIŠA BILANS d.o.o., Ulica heroja Bračiča 6, 2000 MARIBOR, številka:
• NLB d.d. - SI56 0228 0009 1114 744 ter sklic: 1000 + (vaša) davčna številka (družbe ali podjetnika posameznika)

S prijavo na webinar in/ali vplačilom kotizacije za webinar soglašate, da po izvedenem webinarju prejmete račun za opravljeno storitev v elektronski obliki (PDF priloga, HTML zapis) na vaš elektronski naslov.

Prijavo lahko izvedete:
Več informacij: (02) 23 111 19 ali seminarji@bilans.si

POMEMBNO - VAŠI TEHNIČNI PRIPOMOČKI ZA IZVEDBO WEBINARJA

Izvedbo webinarja lahko spremljate na osebnem računalniku, prenosnem računalniku, pametni tabli, tablici, telefonu ali televiziji - z možnostjo povezave na splet.

Za spremljanje webinarja ne potrebujete kamere!

2 dni pred izvedbo webinarja vam bomo posredovali:

 • na vaš elektronski naslov povezavo za ogled webinarja s kratkimi in jasnimi navodili ter možnostjo preizkusa vašega tehničnega pripomočka;
 • gradivo za izvedbo webinarja.

DDV TIMBILDING

Za manjše zaključene skupine organiziramo tudi individualni DDV timbilding v povezavi z navedeno tematiko, katero prilagodimo glede na potrebe naročnika. Več informacij na damijan@bilans.si.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA - hiter dostop

 

PRIPOROČILO ZA UDELEŽBO

Webinar je glede na obravnavano problematiko namenjen širšemu krogu slušateljev: računovodjem, pravnikom, revizorjem, davčnim svetovalcem, komercialistom, direktorjem, informatikom ter drugim odgovornim osebam za računovodsko in davčno področje pri davčnih zavezancih.

BESEDA O PREDAVATELJU

mag. Damijan Špes, davčni svetovalec in specialist za DDV
Na področju davčnega svetovanja deluje že več kot 20 let. Je avtor številnih člankov ter 6 knjig (v tiskani obliki) z davčnega področja. Kot predavatelj je sodeloval na že več kot 350 seminarjih, konferencah, davčnih šolah … Izvajanje davčne zakonodaje kot praktik prikazuje predvsem na aktualnih davčnih primerih. Posebej ljubi tematiki sta mu davek na dodano vrednost in davčni postopek, obvladuje pa širšo davčno-računovodsko tematiko. Z njim vam na seminarju vsekakor ne bo dolgčas.

DATUM IN ČAS ZA IZVEDBO WEBINARJA

Vklop v živo v četrtek, 03.12.2020, ob 9.00 uri, zaključimo predvidoma do 12.00/12.30 ure.
Predviden krajši odmor v trajanju 20 minut.

Spoštovani

Izkoristite članski popust za udeležence izobraževanj in postanite član kluba davkoplačevalcev in/ali DELUX/Super/DDV/DR kluba davkoplačevalcev.

Članstvo v Klubu davkoplačevalcev na www.Davkoplacevalci.com je brezplačno, medtem ko je za članstvo v DELUX/Super/DDV/DR klubu davkoplačevalcev na www.SuperDavki.com / www.DoberRacunovodja.si / www.DDVpoznavalec.si treba plačati minimalno letno članarino. V DELUX/Super/DDV/DR klubu boste deležni še množice koristnih davčnih informacij iz sklopov – (davčna in sorodna) ZAKONODAJA, PRAKSA, STATISTIKA & INFO, IZOBRAŽEVANJE, SVETOVANJE, SUPER UGODNOSTI (med drugim boste imeli vpogled v davčna mnenja FURS - MF, davčna mnenja strokovnjakov, ažurirane statistične podatke, čistopise davčne in sorodne zakonodaje, koledarski opomnik za davčne in sorodne obveznosti, knjigo DDVpoznavalec.si, čistopise mednarodnih KIDO, različne praktične izračune in obračune, iskalnike zavezancev ...).