krpan in druščina postani član

Webinar s predavateljem iz prakse za praktične slušatelje:

Sporočilo predavatelja:
»Z nepremičninami in/ali gradbenimi storitvami se srečuje že skoraj vsak davčni zavezanec v Sloveniji, prav tako pa tej tematiki daje zadnje čase vse večji poudarek tudi davčni organ. Glede na moje izkušnje, slovensko in evropsko sodno prakso, vam bom navedeno tematiko predstavil z množico praktičnih primerov in nasvetov.«

 

Vsebina webinarja s praktičnimi primeri obsega:

 1. katere (davčne ter ostale) predpise morate upoštevati v povezavi z nepremičninami na področju DDV;
 2. kdaj govorimo o nepremičninah za namene DDV;
 3. slovenska problematika (ne)uveljavitve pravice do odbitka DDV v povezavi z nepremičninami;
 4. katere storitve so tesno povezane z nepremičninami v povezavi z opredelitvijo kraja opravljanja storitev;
 5. pojem enotno opravljene storitve v povezavi z nepremičninami, tudi delna navezava na obratovalne stroške in najemnine;
 6. popravki odbitka DDV in nepremičnine – sprememba namembnosti uporabe nepremičnine, likvidacija davčnega zavezanca, prehod med male davčne zavezance;
 7. pravica do izbire obdavčitve z nepremičninami;
 8. kdaj pridobivanje dohodka z lastnim premoženjem (nepremičnine) pri fizični osebi štejemo kot opravljanje dejavnosti;
 9. kdaj nastane obdavčljivi dogodek pri prodaji nepremičnin;
 10. v kateri stopnji izgrajenosti – gradbeni fazi lahko že govorimo o objektu za namene DDV;
 11. nekaj posebnosti glede izvajanja gradbenih storitev (uporaba davčne stopnje, opredelitev plačnika DDV, gradbene storitve in SKD, vsebina izdanih računov …);
 12. razlikovanje dobave blaga z montažo od gradbenih storitev;
 13. izvajanje gradbenih storitev na nepremičnini v drugi državi članici končnemu potrošniku – uporaba Unijske ureditve od 01.07.2021 naprej ali...

KOTIZACIJA, PRIJAVE IN VPLAČILA

Kotizacijo je potrebno vplačati najkasneje 3 dni pred izvedbo webinarja, da vam lahko posredujemo gradivo in povezavo za webinar.

145,00 EUR 160,00 EUR 175,00 EUR 200,00 EUR
za DELUX člane
(www.SuperDavki.com)
za SUPER/DDV/DR člane
(www.SuperDavki.com)
(www.DDVpoznavalec.si)
(www.DoberRacunovodja.si)
za KLUB člane
(www.Davkoplacevalci.com)
za druge
udeležence
webinarja

22% DDV je zajet v navedeno ceno - BRUTO CENA

Kotizacijo izvedete na transakcijski račun družbe DAVČNA HIŠA BILANS d.o.o., Ulica heroja Bračiča 6, 2000 MARIBOR, številka:
• NLB d.d. - SI56 0228 0009 1114 744 ter sklic: 1000 + (vaša) davčna številka (družbe ali podjetnika posameznika)

S prijavo na webinar in/ali vplačilom kotizacije za webinar soglašate, da po izvedenem webinarju prejmete račun za opravljeno storitev v elektronski obliki (PDF priloga, HTML zapis) na vaš elektronski naslov.

Prijavo lahko izvedete:
Več informacij: (02) 23 111 19 ali seminarji@bilans.si

POMEMBNO - VAŠI TEHNIČNI PRIPOMOČKI ZA IZVEDBO WEBINARJA

Izvedbo webinarja lahko spremljate na osebnem računalniku, prenosnem računalniku, pametni tabli, tablici, telefonu ali televiziji - z možnostjo povezave na splet.

Za spremljanje webinarja ne potrebujete kamere!

2 dni pred izvedbo webinarja vam bomo posredovali:

 • na vaš elektronski naslov povezavo za ogled webinarja s kratkimi in jasnimi navodili ter možnostjo preizkusa vašega tehničnega pripomočka;
 • gradivo za izvedbo webinarja.

DDV TIMBILDING

Za manjše zaključene skupine organiziramo tudi DDV timbildinge na izbrani lokaciji ali interna izobraževanja pri vas (opcija tudi webinar). Tovrstnih izobraževanj se praviloma udeležujejo komercialisti, računovodje, management … pri posameznem davčnem zavezancu. DDV je predmet vseh poslovnih funkcij, primarno komerciale, kjer v praksi tudi nastane največ napak. Več informacij na damijan@bilans.si.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA - hiter dostop

 

PRIPOROČILO ZA UDELEŽBO

Webinar je glede na obravnavano problematiko namenjen širšemu krogu slušateljev: računovodjem, pravnikom, revizorjem, davčnim svetovalcem, komercialistom, direktorjem, informatikom ter drugim odgovornim osebam za računovodsko in davčno področje pri davčnih zavezancih.

BESEDA O PREDAVATELJU

mag. Damijan Špes, davčni svetovalec in specialist za DDV
Na področju davčnega svetovanja deluje že več kot 25 let. Je avtor številnih člankov ter 6 knjig (v tiskani obliki) z davčnega področja. Kot predavatelj je sodeloval na že več kot 400 seminarjih, konferencah, davčnih šolah … Izvajanje davčne zakonodaje kot praktik prikazuje predvsem na aktualnih davčnih primerih. Posebej ljubi tematiki sta mu davek na dodano vrednost in davčni postopek, obvladuje pa širšo davčno-računovodsko tematiko. Z njim vam na webinarju vsekakor ne bo dolgčas.

DATUM IN ČAS ZA IZVEDBO WEBINARJA

Vklop v živo v četrtek, 21.10.2021, ob 9.00 uri, zaključimo predvidoma okoli 13.00 ure.
Predviden 1 krajši odmor med predavanjem.

Spoštovani

Izkoristite članski popust za udeležence izobraževanj in postanite član kluba davkoplačevalcev in/ali DELUX/Super/DDV/DR kluba davkoplačevalcev.

Članstvo v Klubu davkoplačevalcev na www.Davkoplacevalci.com je brezplačno, medtem ko je za članstvo v DELUX/Super/DDV/DR klubu davkoplačevalcev na www.SuperDavki.com / www.DoberRacunovodja.si / www.DDVpoznavalec.si treba plačati minimalno letno članarino. V DELUX/Super/DDV/DR klubu boste deležni še množice koristnih davčnih informacij iz sklopov – (davčna in sorodna) ZAKONODAJA, PRAKSA, STATISTIKA & INFO, IZOBRAŽEVANJE, SVETOVANJE, SUPER UGODNOSTI (med drugim boste imeli vpogled v davčna mnenja FURS - MF, davčna mnenja strokovnjakov, ažurirane statistične podatke, čistopise davčne in sorodne zakonodaje, koledarski opomnik za davčne in sorodne obveznosti, knjigo DDVpoznavalec.si, čistopise mednarodnih KIDO, različne praktične izračune in obračune, iskalnike zavezancev ...).