krpan in druščina postani član

Naslov teme: vodja računovodstva

3952  29.07.2021 - 09:01h / Ostalo / Avtor: sara / 2257 / 13

Pozdravljeni,

rada bi uredila svojo plačo ter vas prosim za nasvet, ker me že leta dajajo premajhno plačo
. Enkrat je pač dovolj - se je nabralo že dovolj tega in to želim urediti.

Prosim za vaš nasvet in podateke, ki mi bodo na tej poti pomagali. 


Prosim za vaš podatek plače in kaj je najbolje da še preberem.

Najlepša hvala vam sotrpinom in upam, da že enkrat popravijo status računovodskih delavcev.

Hvala lepa v naprej

TIBA - 29.07.2021 - 09:10

Moje mnenje..sploh pa na vašo funkcijo ( verjetno ste pa deklica še za marsikaj drugega), niste sicer omenili funkcij organiziranosti pod vami, niti število ljudi, niti dejavnosti, niti majhno,stednje pidjetje...minimum je v mojih oceh (osnovna placa) 1.500 neto..brez dodatkov

ACC - 29.07.2021 - 09:51

Glede na vaš opis, da bi bralci foruma sploh znali razbrati kaj delate, mislim, da si višje plače ne zaslužite.

davekaj - 29.07.2021 - 11:39

žal se moram strinjati z vami. Da ima vodja računovodstva takšno komunikacijo, kot je v naslovnem postu, me skrbi za zavezanca, še bolj za položaj računovodskih delavcev. Vodnja računovodstva bi morala znati za to poskrbeti ob polnoči, ko jo nekdo vrže iz postelje. Razen, če je to samo na papirju. Kar pike dobim, ko imam opravka s takšnimi vodji.
In da ne bom samo pametovala, 25 let računovodskega staža, moja plača je 3keur bruto+ dodatki, bonusi,  pogodbo imam že leta za računovodjo, pa sem bila vmes že vodja računovodstva, sedaj pa sem deklica za vse in finančni koordinator za en profitni center v okviru večjega podjetja. Delam od prevzemov, do vsega knjiženja, usklajevanje poslovanja, logistiko, kadrovsko, karkoli pač sodelavci ali direktor potrebujejo. Bilance in plačilni gre centralno in s tem nimam opravka.
Skratka, takšen post kot je zgoraj, huh, upam, da imate samo 2 leti delovnih izkušenj in da je to vaš klic po delu na sebi. 
Sotrpinka se ne počutim, ker jaz sem si izborila že zdavnaj plačo, kot bi jo moral imeti vsak na takšnem delovnem mestu. 

TIBA - 29.07.2021 - 17:32

Vi bi se mogli pogajat za visjo plačo!

Bojana - 29.07.2021 - 21:01

Računovodja, po sistematizaciji zahtevana VI.stopnja.
Izstavljam vse račune, obračunavam potne naloge, knjižim vse prejete račune. Sestavljam pogodbe o zaposlitvi, delam prijave, tudi za prosta delovna mesta, za zavarovanja. Napotnice za zdravniške.
Pisem anekse k pogodbam, sklepe o premestitvah, napredovanjih. Seveda obračunavam tudi plače.
Sestavljam vsa letna poročila, vsa medletna poročanja in vsa porocanja za (tudi EU) projekte in javna dela.
​​​​​Preverjam zaključke blagajne, polagam izkupičke, knjižim blagajne.
Vse vknjižbe se ločujejo na javno službo in tržno dejavnost ter na pridobitno in nepridobitno dejavnost.
Smo atipični DDV zavezanec.

Osnovna plača 1.606€ bruto, dodatek za delovno dobo 0,33% za vsako leto, upoštevana vsa napredovanja v 24 letih. Drugih dodatkov ni, covid "dodatek" je bil letos nadomestilo za delo od doma po 1€/dan, drugih dodatkov ni bilo.
Javni sektor, kjer nimamo kaj početi, smo pa blazno dobro plačani.
​​​​

Sara - 29.07.2021 - 21:35

Draga moja "soimenjaka", napiši kaj sploh delaš in kakšno plačo sedaj imaš.
Če si vodja računovodstva, potem imaš pod seboj zaposlene ali tudi ne????

B - 30.07.2021 - 06:47

Težko je razumeti, da delavka s tako funkcijo  ne zna postaviti konkretnega in celovitega vprašanja. Sistemizacija ali pa pogodba o zaposlitvi ureja področje dela in njeno zahtevnost. Temu sledi tudi plača, ki je sorazmerna plačam v družbi. Kakšne imajo  plače računovodje v drugih podjetjoih je irelevantno, saj je plača odvisna od ekonomske zmožnosti firme in njene dejavnosti.  Vrednost enice in  relativnega razmerja vašega delovnega mesta, da osnovno plačo delavcu., razen če niste na individualni pogodbi in izven sistema plač. Toliko za razumevanje področja plač. za kar pa verjamem, da ga obvladate.

pika - 30.07.2021 - 09:03

Se strinjam s predhodniki:
- Vprašanje je spisano zelo zmedeno ali ste ga pisala v navalu vzhičenja, besa, jeze ali pa enostavno komunikacija ni vaša vrlina kar za vodijo računovodstva ni ok saj mora biti dnevno v kontaktu s strankami s podrejenimi....

- Pridružujem se tudi TIBI. nekaj več boste morala napisati o svojem delu. Javni/zasebni sektor, računovodski servis ali podjetje, obseg dela, število podrejenih sodelavcev, zadolžitve in obveznosti, odgovornost, delovni čas, delovni staž, izkušnje in znanja, ki jih imate ....


Glede na trenutno spisano je lahko razpon plače 1.500 in je preveč, ali pa 5.000 in je premalo.

Euro - 02.08.2021 - 11:02

Jaz pa vsem ki ste v službi in ste nezadovoljni predlagam, da greste privat in boste imeli MILJONE.., pa veliko prostega časa ter mirnih živcev in "cel julij boste lahko na dopustu".. 

Sonja - 02.08.2021 - 15:34

Lastniki so tujci, mesečno poročanje, tudi, lastnikom v zvezi s poslovanjem (finančno poročio, analize, komentarji,..), knjiženje temeljnic g.knj.,,..samostojno finance, kontrole vseh prenosov, izdelava poročil, planov, realizacija planov, CFS,obračun proizvodnje, kalkulacije,...........  2800eur plus dodatek za delovno dobo.Po sistemizaciji zahtevana VII.st. 

Dada - 03.08.2021 - 06:44

Se strinjam z euro.
Srecno

sara - 06.08.2021 - 10:27

Ker ste v dvomih, kaj je moje delo, vam povem naloge, ki so v moji domeni. Sem v javnem sektorju cca 10 let, ter so me na začetku dali na dosti nizko plačo in upala sem, da se bo to spremenilo. Obljube so bile, dejanska izplačila pa so bila mizerna, da raje ne povem. 

Področja dela:
potrebna koordinacija s še štirimi osebami, včasih tudi več - vse v povezavi odkrivanja pomanjkljivosti ter upoštevanje izdelave poročil v rokih, plačilni promet, knjiženje glavne knjige, osnovna sredstva, trr, saldakonti kupcev in dobaviteljev, izdaja računov v UJP net za nekaj naših dobaviteljev, izterjava, finančni plan za mesečne obveznosti, izdelava - statistika finančnih računov, nadomeščanje za izdajo računov ter naročilnic, izdelava izvršb, usklajevnaje iop, knjiženja prejetih računov, v ustanovi je preko 150 zaposlenih, vodenje ločene davčne knjige (pridobitna in nepridobitna dejavnost), izdelava mesečnih ddv-o, kompenzacije, urejanja z banko, ujp, ipd., izdelava bilanc po obračunskem načelu in finančnem toku, sestanki, razna poročila za ministrstvo, odgovarjanje na klice dobavitejev, sodelavcev, ipd,, sodelovanje pri notranji reviziji, sugestije in predlogi rešitev finačne obravnave določenih specifičnih poslov, premoženjska bilanca, priprava podatkov za zavarovanje premoženja in del, zbiranje podatkov za potrebe vodstva, projektov in ostalih potreb, obračuni in knjiženje temeljnic, vodenje registra osnovnih sredstev in usklajevanje popisa inventure v registru in glavni knjigi ter izračun amortizacije, izdelava obračunov za študentsko delo, delo na raznih portalih ministrstva in podobno, knjiženje plače in drugih prejemkov (ne izdelava plače), izdelava finančnih načrtov, nadzor nad eračuni prejeti in izdani in še druga občasna in potrebna dela v računovodstvu, kot so recimo potrebe dodatnega dela v povezavi covid ter potrebe vodstva. Dela imam še za tri druge ustanove, ki so v manjšem obsegu. Delam mnogo več, kot le po 8 ur, kajti količina dela je ogromna.


 

Toma - 21.05.2022 - 09:06

Pozdravljeni,
1. Računovodski delavci smo različno kvalificirani, vsi pa podcenjeni glede na izkušnje, pestrost znanja ali odgovornosti - to se je počasi spreminjalo pred 40 leti je imel (moški s tajnico) računovodja lahko več, kot direktor - to so bili časi SDK-ja. Nato je prišlo lastninjenje in zaželjeno ženske brez iskušenj, zato so plače padle, nalagalo se je delo
2. Danes tudi v javnem sektorju najdejo način, da imaš solidno plačo, če le imaš izobrazbo. Se da in jih poznam nekaj
3. V privat sektorju trenutno nudijo, če so resna firma  nad 2 t neto, ampak ne verjamem, da je to dovolj, ker recimo najem stanovanja stane 700+stroški. Torej, ker so se razmere spremenile, ni družbenih stanovanj, ni zdravnika brez privat doplačila, počitnice so drage,... si mi zaslužimo toliko, da si pokrijemo solidno življenje in izobraževanja ter dodatne sodelavcev, da imamo tudi prosto za dopust.
Pa lep konec tedna vam želim.