krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDD dejanski stroški SP / uredništvo namig pls

509  05.02.2024 - 08:15h / Ostalo / Avtor: Marta / 565 / 1

Uredništvo prosim namig,mogoče sem premalo brskala : ali je kje v superdavkih oz dober računovodja: podrobni opis, navodila ... za obračun DDD  SP po dejanskih stroških, tako kot npr imate gradivo  seminar  za DDPO .ali podobna literatura?

dotična  dilema ki jo  imam so olajšave za vzd dr člane  (mislim da normiranec jih ne more imeti?) , kako je z dejanskim sp-jem ?, kam / koliko  se kaj vpiše, če ima npr dva otroka? 

In polovični  prispevki sp-ja : zaradi starševstva ( redno delo 4 ure, 4 ure na CSDju)  ali so to stroškek/odhodek  pri dejanskem SP?  V celoti cca 500 € ,ali v polovičnem znesku ker jih plačuje cca 250 €?  Ali se za razliko povečujejo prihodki, ke ima plačane iz CSD-ja. 

ziher se najde še kaka dilema , rade volje  si  naštudiram literaturo
hvala 
 

Kaja - 06.02.2024 - 09:07

Če je sp in ni normiranec lahko vnese vdč  pri sest.ddd ddd  kar prejema iz CSD  bo obračunano pri letni dohodnini furs.To se ne tiče  napovedi.Ce pa bi radi izračunali kako in kaj bo za plačilo ali vračilo pa si to izračunajte v poskusnem programu.Mogoče bi VDČ  partnerju bolj prav prišel.Seveda višina dohodkov je pomembna .