krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nakup električnega kolesa

523  06.02.2024 - 08:10h / Ostalo / Avtor: TT / 735 / 2

Pozdravljeni,

v predhodnem mesecu sem kupil tovorno vozilo, s katerim montiramo sončne selice po vsej Sloveniji. Imam nekaj zaposlenih in ob delu na objektu sredi LJ je, v času prometnega zamaška, res težko priti do manjšega materiala za montažo, ki nam velikokrat zmanjka. Prav tako imamo vso orodje v vozilu (vključno s kabli in šrafi). Sedaj smo si že nekajkrat, za namene nakupa takšnih drobnarij, sposodili kolo, da smo lažje prišli nekaj kilometrov stran, medtem ko so drugi lahko nadaljevali z delom na objektu. Razmišljam o nakupu električnega kolesa - kolo bi enostavno lahko prevažal v zadnjem delu vozila, ob takih situacijah pa enostavno pridem do trgovin z materialom. Je možno narediti nakup na firmo?

tina - 06.02.2024 - 08:45

Je. To ni sporno. Tudi razlaga bo prava.
Naša stranka je morala dati obrazložitev na FURS, zakaj nabavlja električno kolo (podobno kot si napisal ti). Pri odbitku DDV (čeprav po zakonu in razlagi -celo pristojne iz FURS, ga lahko) pa zakomplicirajo, ker paravijo : "Kako voditi kilometre prevožene za privatne namene zaradi popravka DDV". Naša stranka je pri dokazovanju obupala in DDV ni odbila

ST - 07.02.2024 - 07:59

Kaj vse si FURS izmišljuje, samo da kasira. Električno kolo sploh nima veze z motornimi vozili. To je tako, kot da bi za nek tiskalnik morali ugotavljati število kopij in zaradi popravka DDV dokazovati, da je vse natisnjeno v službene namene. Ali pa raba računalnika v službene namene, koliko buljiš v ekran zaradi skužbe in koliko vmes privat. Bolanoooooo!!!!!