krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nadomestila za pehrano-dnevnica ali povišan znesek prehrane

589  12.02.2024 - 07:44h / Ostalo / Avtor: Sončnica / 414 / 2

Naš zaposleni delavec se vsak dan pelje v AT, kjer na grdbišču opravlja gradbene storitve. V Avstrijo se s službenim vozilom pelje vsak dan in se vsak dan vrača domov.Tako dela npr. 14 dni skupaj, potem kak dan ali dva opravlja storitve v Sloveniji in je potem spet napoten v AT (dnevno pa prihaja domov). Urejen imamo A1, prijave ZKO, urne postavke...
Edino me zanima kako je z nadomestilom za prehrano. Ali delavcu pripada dnevnica ali mu lahko izplačamo nadomestilo za prehrano do višine uredbe vlade, povišaano malico??

val4 - 13.02.2024 - 00:45

Kot razumem se napotitev prekine po 14 dneh, kar pomeni napotitev do 30 dni. Tako,  da pripada nadomestilo  za prehrano v znesku dnevnice AT. Pri nas nastane " problem" ker imajo delavci visoke urne postavke + dodatke po ZDR in KPGD npr. oddaljeno gradbišče + visoka prehrana. Tako, da  jim "včasih" izplačamo le povišano prehrano. 

Sončnica - 15.02.2024 - 12:54

Ali pa potem nimate nikoli kakršnih koli "problemov" če jim izplačate samo povišano malico. Na rek obrazcih se predvidevam da lahko brez problema razbere da  povišana prehrana ni bila izplačana za napotitve nad 30 dni?
Znesek za prehrano do višine dnevnice AT pa obračunate po urah - torej če ela 8 ur obračunate polno  dnevnico od 8-14 ur??