krpan in druščina postani član

Naslov teme: Spletna trgovina

1864  25.05.2024 - 08:59h / Ostalo / Avtor: Kaja / 496 / 4

Spoštovani,

lepo prosim za odgovor. Imamo spletno trgovino z oblačili. Ko strankka naroči oblačila jih moramo naročiti od našega dobavitelja in poravnati. Ko pošljemo paket naši stranki ne poravna oz ne prevzame paketa in se paket vrne nazaj v naše skladišče. Glede tega nam nastajajo ogromni stroški. Zanima nas ali obstaja kakšen člen-zakon na podlagi tega, da stranko izterjaš vsaj za polovični znesek, da pokrijemo stroške? Mi oblačil ne moremo vračati več našemu dobavitelju in se nam delajo velike zaloge. Pošto pa moramo tudi plačati in stroške pakiranja. Prosim za odgovor, ker to nam povzroča že zelo veliko sivih las. Hvala na odgovoru.

Brigitte - 25.05.2024 - 09:30

Zakaj pa stranka ne plača ob naročilu? 
Če imate možnost placilo ob povzetju,  se take stvari v praksi ocitno pac dogajajo. Druge rešitve jaz žal ne vidim. Da bi terjali fizične osebe, bi morali vzeti odvetnika, ker verjetno ne razpolagate z osebnimi podatki kot so davcna stevilka in emso. 

Sosedov - 25.05.2024 - 13:33

Tudi, če bi stranka plačala ob naročilu ima po zakonodaji še vedno možnost vrnitve izdelka v 14 brez obrazložitve zakaj, bremenijo jo samo stroški transporta. Enako bi se morali vi dogovoriti s svojim dobaviteljem.

Leona - 25.05.2024 - 10:30

Prodaja na daljavo...berite Zakon o varstvu potrošnikov. Ste po mojem mnenju šli nepripravljeni v ta projekt in z zelo slabim dogovorom z dobaviteljem.

ASIS5R - 27.05.2024 - 09:56

Pozdravljeni,
spletna trgovina je najboljši način prodaje, ampak za zgornji primer ne drži. Zakaj!!!!???
1. Napačna odločitev kreiranja spletne trgovine.
2. Lastna spletna trgovina ali prodaja preko druge spletne trgovine npr. gigantne spletne trgovine.
3. Gigantna spletna trgovina deluje zelo preprosto in kolikor zgoraj razumem je težava v vračanju oz. kako se izogniti stroškom vračila od prodanih izdelkov na spletu. Obrazložitev na grobo: Izhajam iz konkretno zgornjega primera. Da je posel sklenjen mora potrošnik imeti 11 dni izdelek brez zahtevka za vračilo od prevzema "drži". Track ozadja - zakulisja od klika potrošnika do prevzema želim opisati v nadaljevanju. Npr. zgornji spletni prodajalec v 1 tednu podpiše dogovor z gigantu spletne trgovine. Kakšen naj bi bil dogovor!!!??? Dogovoriti je potreben! Proizvajalec proizvede izdelek proda na drobno in veliko. Tukaj z proizvajalcem-prodajalcem-dobaviteljem se dogovorite, da za vas prodaja gigantni spletni prodajalec, kar pomeni, da proizvajalec-prodajalec-dobavitelj, direkt paket naslavlja na končnega potrošnika z dogovorjeno ceno (MPC npr. 10€/kos / vključeni vsi stroški). Zelo pomembno v ozadju finančnega toka je, da kupec nakaže direkt na Vaš račun in vi nakažete spletnemu gigantu (vas bremeni pogodba oz. vas pozovejo k plačilu) torej (8€) ostane Vam razlika. V primeru vračila spletni gigant poskrbi za finančni tok in Vi v primeru vračila nimate nobenih stroškov pogodbeno poskrbi spletni gigant z proizvajalcem-prodajalcem-dobaviteljem. Moji navedki se dnevno spreminjajo izboljšujejo, zato Vam priporočam, da poiščete strokovnjaka in ne kreirate spletne trgovine z Vašimi lokalnimi plačilnimi sredstvi, ker ste potem vezani na lokalno zakonodajo (npr. SLO zakonodajo, preverite npr. ostale države oz. države kjer Slovenija nima trgovinskega dogovora/manj stroškov)  v lastni režiji oz. naredite samo povezavo na gigantovo spletno trgovino / vaš artikl.
Upam, da sem Vam odprl oči in zavedajte se, da je napisano samo 10% tega kar boste vse morali uredit. Splača se!
Lp
5R