krpan in druščina postani član

Naslov teme: PRIJAVA ZUNANJEGA DELAVCA

2008  10.06.2024 - 08:11h / Ostalo / Avtor: MIJA / 338 / 3

Pozdravljeni,

Prosim za pomoč in vaše razmišljanje - zunanji sodelavec dela po dogovoru in izdaja račun iz svojega podjetja za opravljeno storitev, delo ni konstantno in tudi ni pogodbe o poslovnem sodelovanju.
Po mnenju delavke FURSa je potrebno v takem primeru skleniti podjemno pogodbo in plačamo stroške za primer nezgode.
Ali je vedno potrebno sklepati  podjemno pogodbo - ta je smislena, ko zunanji delavec ni s.p. ampak, če ima svoje podjetje??

lp,
 

Leona - 10.06.2024 - 10:01

Ne razumem...podjemno pogodbo sklepate s fizično osebo, ki je lahko oseba v del.razmerju,brezposelna osebo, prijava M12...
Vse ostalo so pa v mojih očeh pogodbe o sodelovanju med dvema pravnima osebama na trgu. 

Mija - 10.06.2024 - 11:05

Če ima zunanji sodelavec podjetje, mu za storitev izdajte naročilnico, on pa vam izda račun. Lahko imate tudi pogodbo o posl. sodelovanju in vam na podlagi le-te mesečno izstavlja račune, za opravljene storitve. Gre za opravljeno storitev med dvema pravnima osebama ali pravno osebno in s. p. Ne mešat fizične osebe zraven.

Po moje na Fursu niso razumeli kaj jih sprašujete.

 

Kati - 10.06.2024 - 11:06

Sodelujete z drugo pravno osebo, od katere dobite račun za opravljene storitve.
To je to.
Ali niste vi pravilno razložili zaposleni na FURS-u ali ona ni razumela. Ne razumem, zakaj bi karkoloi takšnega klicala FURS. Imamo več tisoč poslovnih partnerjev, ki za nas opravljajo storitve. Nekateri redno, nekateri občasno, nekateri enkratno. Izstavijo račun, mi ga plačamo in konec zgodbe.