krpan in druščina postani član

Naslov teme: Osnova za porodniško nadomestilo s.p.

2133  21.06.2024 - 14:17h / Ostalo / Avtor: Andreja / 367 / 2

Pozdravljeni
Sem s.p. in sem prejela odločbo za materinsko nadomestilo, kjer so mi kot osnovo upoštevali plačane prispevke, ki sem jih obračunala sama, torej z obrazcem PODO-OPVSZ. Poleg tega sem imela v zadnjih 12ih mesecih tudi nekaj izplačanih nadomestil plače med bolniško odsotnostjo s strani ZZZS in pa za 3 mesece plačilo prispevkov za 4 ure zaradi starševskega varstva s strani CSD. Za osnovo so mi upoštevali samo osnovo od katere sem prispevke dejansko sama plačala, izplačilo nadomestila, kjer so prispevki tudi obračunani, in pa višino osnove od katere je plačač delno prispevke CSD, pa ne.
V zakonu berem da se upošteva vsa osnova v zadnjih 12ih mesecih od katere so bili obračunani prispevki za starševsko nadomestilo.
Uslužbenka CSD, ki je odločbo izdala, pravi da so pač dobili takšne podatke v sistem in da nič ne more, čeprav se je tudi njej zdelo čudno, ker imam za 2 meseca osnovo celo 0,00 (v teh mesecih sem imela 4 ure nadomestila in 4 ure plačilo prispevkov zaradi starševskega varstva).
Je imel kdo že takšen primer ? Ste lahko kaj rešili ?

Beti - 22.06.2024 - 13:33

Pritožite se, uradno, pisno. Smo že brali primere avtomatiziranih odločb,kjer se referenti ne ukvarjajo z vsebino.

B - 23.06.2024 - 08:37

Na centru delajo kot roboti in samo čakajo višje plače. Potrebno bi jih bilo spraviti na cesto, da bi se zbudili. Potrebno je malo logike pa bi vse štimalo.