krpan in druščina postani član

Naslov teme: poslovni TRR

2488  13.08.2024 - 11:41h / Ostalo / Avtor: martaf / 607 / 4

Pozdravljeni, 
zdaj, ko je spet ta fora osebni - poslovni TRR pri s.p.-jih. To je bilo že par let nazaj in zdaj 
spet isto. In ko odpreš poslovni TRR na banki, ga moraš prijaviti FURS-u ali gre to avtomatično, da ga banka prijavi FURS-u?
hvala lepa za odgovor
Marta

Sabina V - 13.08.2024 - 14:49

To je za moje pojme ena večjih bederi kar jih imamo. Zakaj bi moral nakdo imeti poslovni račun, če ima osebnega. Saj ni da osebnega ne moreš na FURS javit pa na AJPES. Ni da je osebni nekje skrit. Samo banka s tem služi. Poslovni zame je recimo ene 3-4x dražji. 
Seveda je najbolje da se račun uporablja samo za plačevanje poslovnih stroškov in pejemaje prilivov poslovanja. Samo zakaj pa mora bit 3-4x dražji zato pa mi ni jasno.  
Meni je to isto, kot bi moral računovodsko storitev plačati 2x dražje če imaš črko G v imenu podjetja. 

Barca - 13.08.2024 - 20:12

Imam dopolni s.p. in zanj osebno-poslovni TRR pri NLB.
Banka ga obravnava kot poslovni račun, seznanila je vse potrebne institucije, provizija in stroški so kot pri osebnem računu.
Elektronsko bančništvo je brezplačno, saj je poslovanje priključeno k elektronskemu bančništvu za osebni račun.

Poslovne knjige si sicer vodim sama, če pa bi imela najet servis, pa bi mi bilo všeč imeti ločeno, saj ni potrebe, da na servisu vidijo, za kaj porabljam osebni denar, kje in za koliko kupujem oblačila, špecerijo, kam in za koliko grem na dopust...
​​​​​

D.K. - 14.08.2024 - 09:29

Jaz mislim, da v kolikor je navadni sp ali celo d.o.o. - mora biti ločen račun. Zakaj bi moral biti dražji pa res ni logično. Tako ali tako se vsaka transakcija zaračuna. Če je normiranec, kjer je obdavčen cedularno, pa ni nobene potrebe po ločenem računu in je to samo stvar banke, kaj bo naredila. Račun pa tudi normiranec mora javit, ker drugače dobiš kazen. Torej se že vse ve vnaprej. V dobi digitalizacije pa javljat na papirju vsaki inštituciji posebej...pffff....to pol ni digitalizacija!

Kaja - 20.08.2024 - 08:54

osebni račun poročajte, poslovnega vam bo pa banka. Simpl