krpan in druščina postani član

Naslov teme: Chat Gpt

2697  11.09.2024 - 13:37h / Ostalo / Avtor: Jara / 771 / 5

Dobila sem že nekaj vabil za seminar Chat Gpt v računovodstvu. Ali je že kdo bil na seminarju na to temo? Ali se splača udeležit?
Trenutno Chat Gpt še ne uporabljam....

. - 11.09.2024 - 17:28

To je tisti čarobni gumb F10.
Samo račune prelistaš pred ekranom, posuješ čarobni prah  + F10 in chat GBT vse naredi.

ChatGPT - 12.09.2024 - 06:31

Čeprav še nisi uporabljala ChatGPT, je vredno razmisliti o udeležbi na seminarju, še posebej če se tema nanaša na računovodstvo. Udeležba ti lahko pomaga bolje razumeti, kako lahko ChatGPT ali podobna AI orodja optimizirajo tvoj delovni proces.

AI, kot je ChatGPT, lahko olajša določene naloge, kot so priprava osnovnih poročil, avtomatizacija enostavnih poizvedb ali pojasnjevanje računovodskih konceptov. Poleg tega ti lahko pomaga pri natančnosti in učinkovitosti pri obdelavi podatkov, pisanju poročil ali analiziranju računovodskih trendov.

Pomembno pa je tudi, da ChatGPT lahko pomaga pri hitrih odgovorih glede računovodskih standardov, EU direktiv in drugih specifičnih zakonodajnih vprašanjih, kar je lahko koristno pri vsakodnevnih računovodskih izzivih. AI orodja omogočajo, da pridobiš hitro povzetke predpisov ali preveriš skladnost z zakonodajo, kar prihrani veliko časa.

Prednost seminarjev je, da dobiš konkretne primere uporabe in priložnost za vprašanja, kar ti lahko pomaga oceniti, ali bi bilo to orodje koristno v tvojem delu. Če se bo seminar osredotočil na praktične primere in orodja, se lahko zagotovo splača udeležiti.

Lep pozdrav,
to je povedal ChatGPT ????

Polona5 - 12.09.2024 - 09:04

Zdravo,
odprite si ChatGPT in ga malo stestirajte. Potem pa boste mogoče ugotovili kako vam lahko pomaga tudi seminar. Je pa tako, da ima trenutno zakonske podatke do Septembra 2023 to pomeni, da vse spremembe, ki so se zgodile po Septembru 2023 niso vključene. Se pa včasih tudi malo zlaže in to tako prepričljivo, da ne moreš verjeti. :) 

LP 

Barca - 12.09.2024 - 11:27

Poglejte npr.temo 2446 https://davkoplacevalci.com/davcni-klepet/prikaz/580388/sluzenje-vojaskega-roka/ChatGPT

 

če že - 16.09.2024 - 08:45

Katerakoli avtomatska obdelava po algoritmu pobere iz "predalčkov" tisto, kar v njih je. Če ni ničesar, pa nič. Prenese iz pomožnih analitik v knjižbe podatke, ki ustrezajo pravilom kontnega plana in katerih temeljnica ima saldo enak 0. Če prenese en račun 3x, je to ne moti. Kar pomeni, da je še vedno potrebna kontrola pravilnosti (kar načeloma lahko naredi program), a potem bistveno: kako pravilno popraviti vrednosti. Tisti, ki so to kdaj počeli, vedo, da se vedno znova še kakšna nova napaka "pokonci postavi". Ravno dovolj prismuknjeni celo uživamo v tem, da jo najdemo oz. da v končni fazi naredimo kljukico za pravilnost rezultata.

Za izračun IPI ali BS ali internih poročil najbrž že uporabljate nastavitve poročil. Katerih pravila ste določili glede na kontni plan in način knjiženja. Odvisno od tega, kakšna poročila od vas pričakujejo zunanje institucije in notranji uporabniki.

Chat Gpt? Jaz še vedno vidim smisel in užitek v tem, kako lepo se da pisati z ošiljenim svinčnikom. In, ne, na srečo se mi ne bo treba udeleževati tovrstnih seminarjev. Kajti: skoraj gotovo jih bodo organizirali online. Jaz pa rada ob kavi s kom še malo poklepetam.