krpan in druščina postani član

Naslov teme: Polnjenje službenih električnih avtomobilov

3049  20.10.2024 - 17:40h / Dohodnina / Avtor: novi / 274 / 3

Dragi kolegi, v podjetju razmišljamo o nabavi električnega vozila za službene namene. Avto bodo uporabljali delavci za službene poti in me zanima kako urediti polnjenje na poti? Ali delavec lahko plača polnjenje kar z običajno poslovno kartico tako, kot se plačuje bencin?
Vsepovsod berem, da so potrebne neke aplikacije vezane na ponudnika polnilnice in se mi zdi zelo nepraktično, da mora potem delavec na svoj privat telefon namestit neko aplikacijo, da lahko tanka službeno vozilo. Kako ste v praksi rešili probleme s polnjenjem na poti?

Mat - 21.10.2024 - 16:51

Vprašanje nazaj, zakaj NE bi bilo tako, kot ste napisali ?    Privat ali službeni gsm čisto vseeno.....
 

novi - 21.10.2024 - 18:16

Zato, ker ne moreš dat službenega računa in kartice na privat telefone. Prej si imel Magno in so vsi tankali na službeno kartico. Ne razumem kako to, da take osnove še niso urejene.

Službena kartica GNE in Petrol - 21.10.2024 - 18:18

Pozdravljeni,

Pri Petrolu lahko naročite Petrolovo kreditno kartico in vam trgajo "pretočeno" energijo na koncu meseca. Pri ponudniku Gremo na elektriko pa polnite račun v naprej s tem, da vam v najprej izstavijo predračun, ki ga plačate in imate potem dobroimetje, ki ga zaposleni koristijo s kartico za polnilnice ali preko mobilne aplikacije. V primeru uporabe mobilne aplikacije pri ponudniku Gremo na elektriko lahko koristite tudi nizko eko tarifo polnjenja. Pri kartici od gremo na elektriko to menda žal ni mogoce. Povsod kjer lahko polnite z mobilno aplikacijo gremo na elektriko lahko polnite tudi s kartico od Gen i e mobilnosti. Pogoj za Gen i kartico je, da imate pri njih račun za elektriko. Računa za elektriko v stavbi in za "pretočeno elektriko" na avtomobilskih električnih polnilnicah se nato poravna hkrati z zakasnitvijo.

Od ponudnikov električnih polnilnic se splača pogledati še Tesline, ki so sedaj na voljo tudi za druge električne avtomobile ter za ponudnika Ionity, ki pa v načinu Roaminga deluje tudi preko ponudnika Gremo na elektriko in Gen i e mobilnosti. Oba ponudnika imata skoraj vedno delujoče in proste polnilnice.

Lp.